Ablakok

Cégünk fő tevékenysége a
műanyag ablakok gyártás,
forgalmazása és beszerelése.

Az nyílászárók előállításához, argon gázzal töltött Low-E típusú üveget, osztrák profilokat és minőségi vasalatot használunk. A műanyag ablakok a gyártási technológiának is köszönhetően sokkal strapabíróbbak, mint a más anyagból készültek.

A PVC felhasználásával készült ablakok előnye a hosszú élettartam mellet az, hogy megőrzik minőségüket és küllemüket. A sima felületek nem igényelnek különleges bánásmódot, és a mechanikai sérülésekkel szemben is ellenállóak.

termopan ablak keresztmetszet

Argon gáz, Low-e bevonat

A hőszigetelő nyílászárók esetében a profil kialakításán kívül az üveg rész is nagy szerepet kap a szigetelésben. Egy hő- és hangszigetelő ablakban az üvegtáblák között hő visszaverő lágyfém réteg található (low-e üveg) továbbá egy légrés is, ami szintén javítja a hőszigetelést.

Ez tovább fokozható, ha a légrésben argon gáz van, aminek jobb a szigetelő képessége, mint a levegőé.

Mit is jelent a kamrák száma?

A hő- és hangszigetelő ablakokat elsősorban a kamrák száma alapján különböztethetjük meg. Az, hogy egy nyílászáró hány légkamrás az annyit jelent, hogy a nyílászáró profilja hány légréteggel van elválasztva a szerkezeten belül.

A műanyag ablakok lehetnek 3,4,5, vagy több kamrásak is. A kamrák száma fontos tényező, hiszen minél magasabb kamraszámmal rendelkezik egy szerkezet, annál jobb a hő- és hangszigetelő képessége, illetve annál jobb a statikája is.

szerkezeti keresztmetszet

A vasalat szerepe a hőszigetelésben

A nyílászárók vasalata biztosítja a mechanikai működést, a nyitást-zárást Az alapfunkciókon kívül a vasaltok már nagyon sok egyéb kényelmi funkcióval rendelkezhetnek, illetve bármilyen alakú ablaknál meg lehet valósítani különböző nyitási-zárási változatokat: bukás, nyílás.

A vasaltnak hőszigetelő szerepei is van, mivel megfelelő működés esetén az biztosítja az ablak teljes kerülete mentén a szoros zárást.

termopan ablak vasalat
termopan ablak vasalat szerkezete

Mit tehetünk, hogy ablakaink hosszú életűek legyenek?

Minden mozgó és kopásnak kitett alkatrészt legalább évente egyszer meg kell olajozni, működésüket ellenőrizni kell. A nyílászáró szerkezetek tisztításakor olyan tisztítószert használjunk, ami nem befolyásolja a vasalatok korrózióvédelmét.

Normál körülmények között a vasalat cink bevonata nem károsodik, a felületük minőségének megtartása érdekében és a korróziós károk elkerüléséért fontos betartanunk az alábbiakat:

  • - Építkezéskor ügyeljünk arra, hogy a benti levegő nedvességtartalma ne csapódjon le a szerkezeten

  • - A nyílászárók beépítésekor meg kell óvni az építőanyagokból származó portól és szennyező anyagoktól

    .

Egy otthont a természetes fény kelt életre.

Fontos, hogy megtalálja az önnek megfelelő tetőtéri ablakot mely kellően illeszkedik otthonához és beengedi a fényt még a tetőtéri szobákba is.

Egy tetőtéri ablak esetében elengedhetetlen, hogy szakértelem mellet kerüljön beépítésre, és így akár egy életen keresztül lakása esztétikai eleme legyen.

Cseréltesse ablakait a SELAWIND-el, hogy ne fűtse tovább az utcát.

Most egy kattintásnyira van új nyílászáróitól.

Tudja meg, hogy mit jelent valójában a
hő- és hangszigetelő nyílászáró!