Garázskapuk

Egy modern automatizált garázskapu nagyban megkönnyítheti életünket

Hagyományos billenő garázskapu

A hagyományos billenő garázskapu működési elve talán sokak számára ismert: a függőlegesen záró, merev kapulapot a falsíkból emberi erő vagy villanymotor emeli ki, így helyezve a vízszintes végállásba.

billeno garazskapu

mennyezeti szekcionalt garazskapu

Mennyezeti szekcionált garázskapu

A mennyezeti szekcionált garázskapu működési elve könnyen átlátható, mégis részletekbe menően zseniális: a kaputest vízszintes egységekre, úgynevezett lamellákra tagolt, melyek a zárt állapotú kaputest síkját megtörve egy függőlegesből vízszintesbe átmenő sínrendszerben mozdulnak el a kapu nyitásakor.

Automatizálás

A kapuk, garázskapuk automatizálása nagyban megkönnyítheti életünket, a távirányítóval, fali kapcsolókkal, fotocellás berendezésekkel ellátott nyitórendszerek mindennapjaink szerves részévé válhatnak.

Egy automata garázskapu, azaz egy távirányítóval mozgásba hozható villanymotor működtette kapurendszer használóját megóvja, hogy hóban, esőben, fagyban bajlódnia kelljen a nyílászáró ki- és bezárásával.

automatizalt garazskapu

hokamaras felvetel garazskapurol

A garázskapuk hőszigetelése

Alapvetően két dolog biztosítja a garázskapuk hőszigetelését: a kapu mozgórészét alkotó elemek, a lamellák között található üreges szerkezetű kitöltő réteg, illetve a lamellák és a kapu falra szerelt része között végighúzódó gumitömítés légzáró réteg.

Cseréltesse ablakait a SELAWIND-el, hogy ne fűtse tovább az utcát.

Most egy kattintásnyira van új nyílászáróitól.

Tudja meg, hogy mit jelent valójában a
hő- és hangszigetelő nyílászáró!