Home

Tudja, hogy mit is jelent valójában a
hő és hangszigetelő nyílászáró?

hokameras felvetel normal ablakrol
Hokameras felvetel egy rosszul szigetelo ablakrol.

A hőveszteség problémája

Egy régebbi rosszul szigetelő ablak esetében, ha a benti hőmérséklet 20°C és kint -18°C, akkor az egyrétegű ablaküveg hőmérséklete kb. -8°C, ami elég hideg ahhoz, hogy a belső felületén fagy képződjön. Ennek következtében légáramlás alakul ki a lakásban (huzatot érzünk).

Ennek kialakulásáéra az emberek az ablak légréseit okolják, és betömnek minden olyan lyukat, amit találnak, ahelyett hogy helyesen oldanák meg a helyzetet egy jobb ablakkal.

homerseklet kulonbseg abrazolasa

Hogyan segíthet a műanyag nyílászáró?

A műanyag nyílászárók meleg üvegfelületét az üvegen lévő lágyfém bevonat és az üveglapok közti nemesgáz biztosítja. Az ablak jó szigetelőképességét a többkamrás szerkezet és a jól illeszkedő gumitömítések adják.

A melegebb üvegfelületet és jó szigetelést biztosító műanyag ablakoknak akár 15-20-szor nagyobb a hőszigetelő képességük, mint az öregebb, egyrétegű üvegezésű ablakoké.

Egy csendesebb otthon

hangszigetelés termopan uveggel

A műanyag nyílászáro nem csak a hőt tartja meg jobban otthonunkban, hanem az utca zaját is jól elszigeteli. A zajszigetelt ablakok beépítésével, egy sokkal jobb életminőséget biztosíthat bárki, saját maga és családja számára.

A kinti zajt egy régebbi ablak 10 dB-el csökkenti, míg egy műanyag nyílászáró esetében 40 dB-el lehet kisebb a benti zajszint.

Tesztelje a hangszitelést!
cross-section

Ne fizesse továbbra is a nagy költségeket

Egy átlagos székelyudvarhelyi két szobás lakás esetében, ha nyílászárókat cserél, ideális esetben 6-7 év alatt megtérülhet* költsége.

*A mellékelt számítás értékei a következő ideális esetben reálisak:

Ha a lakás hőszigetelt falakkal rendelkezik, és van saját hő központja programoztató termosztáttal, ami lehetőséget nyújt arra, hogy napközben 21°C és éjszaka 17-19°C legyen a hőmérséklet.A lakás alapterülete 50 négyzetméter, négy ablaka és egy bejárati ajtója van.

  • 1 téli hónap = 85 RON
  • 5 téli hónap = 425 RON
  • 10 téli hónap = 850 RON
megtakaritas

Cseréltesse ablakait a SELAWIND-el, hogy ne fűtse tovább az utcát.

Most egy kattintásnyira van új nyílászáróitól.

Tudja meg, hogy mit jelent valójában a
hő- és hangszigetelő nyílászáró!